Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokanty migdałowo - imbirowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 250 g
miód pitny 200 g
miękkie masło 100 g
zmielone obrane migdały 250 g
półgorzka kuwetrura 100 g
imbir świeży 75-100 drobno pokrojony

Przepis i sposób przygotowania na: Krokanty migdałowo - imbirowe

Cukier roztopic w garnku z miodem i masłem .Dobrze utrzec na jednolita masę .Migdały i imbir domieszac ,masę doprowadzic do wrzenia i stale mieszając gotowac kilka minut Olejem posmarowac blachę do pieczenia .Mąse rozłożyc na grubośc około 1- 2 cm ,troche ochłodzic ,krajac na małe romby ,trójkąty lub prostokąty ,oziębic.Kuwerturę roztopic na gładką masę ,podgrzewając w garnuszku na wolnym ogniu w kąpieli wodnej .1 lub 2 końce każdego krokanta zanurzac w polewie ,wyłożyc na papier i pozostawic do zastygnięcia polewy .Krokanty przechowywac w szczelnie zamkniętych puszkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.03.2017 17:21
Bardzo lubię krokant i robię dość często jako dodatek do deserów, ale zawsze daje tylko cukier, tłuszcz, ew. odrobinę mleka oraz orzechy, migdały albo słonecznik czy jakieś ziarenka. Nigdy nie robiłam z kuwerturą, której używam do polewy czekoladowej i deserów.
Katarzyna59 26.10.2013 08:09
bardzo smaczne
misia53 26.05.2013 11:48
interesujący przepis
caralajna 20.02.2013 07:41
ciekawy przepis
Grażyna13 19.11.2012 16:31
Super :)
pacpaw 21.10.2012 10:28
cóż za smaki
miki47 05.08.2012 15:12
pycha
Ania67 05.08.2011 08:50
rewelacja
ben-ka 17.06.2011 09:23
dla mnie to coś nowego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak