Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny bigosik z jałowcem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
marchew 2 szt
cebula biała 2 szt
kiełbasa śląska 1/2 kg
szczypior
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
pieprz kulki 2 szt
ziele angielskie 1 kulka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny bigosik z jałowcem

Kapustę kroimy dość grubo , gotujemy w dużym garnku .Dodajemy 4 kulki jałowca ,liść laurowy,pieprz,ziele i kucharek .Po ok 20 min dodajemy starte marchewki i pokrojony szczypior . Na patelni rozgrzewamy oliwę smażymy na niej pokrojoną cebulę i kiełbasę .Dodajemy przyprawę do bigosu i przecier pomidorowy -mieszamy i przekładamy wszystko do kapusty .Mieszamy razem gotujemy ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 07.07.2011 11:26
mniam
Małgorzata113 07.07.2011 08:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak