Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z morszczuka w sosie pomidorowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 800 gram
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny do smaku
rozmaryn do smaku
pomidory w puszce 2 sztuki
olej 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z morszczuka w sosie pomidorowym

Przygotować filety z ryby. Dokładnie je przepłukać pod bieżącą wodą, a następnie odsączyć, posolić, natrzeć rozmarynem i pokropić sokiem z cytryny. Tak przygotowane i doprawione filety wstawić do lodówki na 15 minut. Podczas, gdy ryba będzie \"przechodziła\" w lodówce należy pomidory z puszki przelać do garnka i na rozgrzanym oleju dusić je pod przykryciem przez około 10 minut. Sos powinien delikatnie bulgotać na małym ogniu, mieszać tylko od czasu do czasu. Do przygotowanego sosu należy dodać rozmaryn, zmiażdżony czosnek oraz sól. Całość dokładnie wymieszać. Wyciągnąć rybę z lodówki i włożyć do garnka z przygotowywanym sosem. Całość dusić przez kolejne 25 minut (na małym ogniu).

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz18 09.11.2011 23:54
ekstra
Iwona45 18.10.2011 22:46
super przepis, spróbuje
krystyna24 02.09.2011 23:00
mniam
Margo1 20.08.2011 20:00
pyszne
Margo1 20.08.2011 20:00
pyszne
Kate131 13.07.2011 07:58
fajne
szyba 07.07.2011 09:02
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak