Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj zapiekany z papryką w winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 750 gram
papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
papryka zielona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
białe wino 1/3 szklanki
olej 4 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj zapiekany z papryką w winie

Filety przepłukać pod bieżącą wodą, następnie odsączyć od wody i posypać solą oraz pieprzem. Obrać cebulę i pokroić w średniej grubości krążki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w cienkie paseczki. Przygotować naczynie w którym będzie pieczona ryba. Nasmarować je olejem i ułożyć na dnie rybę. Porozkładać wokół niej kawałki papryki oraz podsmażonej cebulki. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać białym winem. Następnie tak przygotowaną rybę piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20-23 minuty. Po wyciągnięciu rybkę posypać drobno posiekaną natką pietruszki (jeśli ktoś tak ową lubi). Polecam

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna132 10.07.2011 08:41
super
szyba 07.07.2011 09:01
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak