Sposób przygotowania

Kości po dokładnym umyciu przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotujemy przez około 45 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę. Marchewkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej. Warzywa dodajemy do zupy. Następnie dodajemy po łyżce kaszy manny uważając, żeby nie powstały grudki. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo lubię właśnie takie zupy warzywne:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda wspaniale :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    piękny kolor
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    oj, chętnie bym zjadła:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    u mnie wszyscy lubią takie zupki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !