Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
grzyby suszone 2 garści
natka pietruszki 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Gdy będą miękkie wyjmujemy je z wody i kroimy drobniutko, wkładamy je z powrotem do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Następnie wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotujemy do miękkości, następnie przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, dodajemy do zupy. Zaprawiamy ją dodatkowo śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.12.2013 21:12
Uwielbiam zupę grzybową
IKrakowianka 22.08.2013 19:24
wygląda super
Bernadeta1 20.03.2013 18:15
bardzo lubię taką zupę
caralajna 07.09.2012 09:13
ch?tnie zrobi? tej jesieni
Beatris 08.08.2011 10:50
Z przyjemnością bym trochę zjadła.
Margo1 27.07.2011 11:11
pysznosci koniecznie muszę zrobić
Monika192 11.07.2011 11:38
smaczne
ben-ka 07.07.2011 07:41
zapach zupy grzybowej - to jest to !:)
Iwusia 06.07.2011 23:26
wspaniała zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak