Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z brzoskwiniami Gosi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 50 g
brzoskwinie 6 sztuk
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
cytryny 1 sztuka
kaczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z brzoskwiniami Gosi

Kaczka najlepsza do 2 kg.,umyć i polać sokiem z cytryny,natrzeć solą i majerankiem z każdej strony.Pozostawić do schłodzenia na 1 godzinę.Brzoskwinie podzielić na połówki i usunąć pestki.Trzy brzoskwinie włożyć do wnętrza kaczki i spiąć szpilkami do mięsa.Stopić masło w brytfannie,włożyć kaczkę i wstawić do gorącego piekarnika. na ok.1,5 godziny.Piec podlewając sosem i wodą.Miękką kaczkę podawać obłożoną brzoskwiniami z ryżem na sypko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 07.07.2011 08:29
W składnikach brakuje chyba podstawowego składnika, ale zapowiada się smacznie:)
ben-ka 07.07.2011 07:52
kaczka..tą to bym jadła codziennie!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak