Sposób przygotowania

Kaczka najlepsza do 2 kg.,umyć i polać sokiem z cytryny,natrzeć solą i majerankiem z każdej strony.Pozostawić do schłodzenia na 1 godzinę.Brzoskwinie podzielić na połówki i usunąć pestki.Trzy brzoskwinie włożyć do wnętrza kaczki i spiąć szpilkami do mięsa.Stopić masło w brytfannie,włożyć kaczkę i wstawić do gorącego piekarnika. na ok.1,5 godziny.Piec podlewając sosem i wodą.Miękką kaczkę podawać obłożoną brzoskwiniami z ryżem na sypko.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kaczka..tą to bym jadła codziennie!!!!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    W składnikach brakuje chyba podstawowego składnika, ale zapowiada się smacznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !