Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata z buraczków czerwonych i czerwoną cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraczki czerwone 3 szt
cebula czerwona 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
orzechy włoskie 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sałata czerwona strzępiasta 5 liści
sól i pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałata z buraczków czerwonych i czerwoną cebulą

Wyszorowane buraki ,nie obierać, ugotować w osolonej wodzie.Obrać ze skórki ,pokroić w półplasterki ,jabłka obrać ,pokroić w słupki.Cebulę drobno posiekać ,wymieszać z buraczkami i jabłkiem, ułożyć na liściach sałaty.Doprawić solą i pieprzem.Posypać drobno posiekanymi orzechamiwłoskimi - wcześniej uprażonymi na patelni oraz posiekaną natką pietruszki.Skropić sokiem z cytryny i oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 12.11.2011 12:33
rewelacja
romanrafal
romanrafal 10.09.2011 10:10
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak