Sposób przygotowania

Z arbuza powycinaj kulki miąższu bez pestek i skrop wiśniówką. Resztki miąższu pozostałego po wycięciu kulek, pokrój w kostkę odrzucając pestki. Ser zmiksuj z cukrem i żelatyną rozpuszczoną w kilku łyżkach wrzątku. Wymieszaj z kremówką ubitą z cukrem waniliowym, sokiem wyciśniętym z limonki oraz otartą z niej skórką. Masę serową połącz z pokrojonym w kostkę arbuzem. Dużą tortownicę wyłóż pergaminem. Na dnie ułóż biszkopty. Wyłóż masę serową, wyrównaj wierzch i odstaw do lodówki do zastygnięcia.Galaretki przygotuj biorąc mniej wody niż podano na opakowaniu. odstaw do ostudzenia. na wierzchu sernika ułóż kulki arbuza, zalej tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !