Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z arbuzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser mielony na serniki 50 dag
cukier 20 dag
kremówka 50 dag
arbuz 1 kg
limonka
cukier waniliowy
kieliszek wiśniówki
Żelatyna wieprzowa Prymat
biszkopty okrągłe 15 dag
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z arbuzem

Z arbuza powycinaj kulki miąższu bez pestek i skrop wiśniówką. Resztki miąższu pozostałego po wycięciu kulek, pokrój w kostkę odrzucając pestki. Ser zmiksuj z cukrem i żelatyną rozpuszczoną w kilku łyżkach wrzątku. Wymieszaj z kremówką ubitą z cukrem waniliowym, sokiem wyciśniętym z limonki oraz otartą z niej skórką. Masę serową połącz z pokrojonym w kostkę arbuzem. Dużą tortownicę wyłóż pergaminem. Na dnie ułóż biszkopty. Wyłóż masę serową, wyrównaj wierzch i odstaw do lodówki do zastygnięcia.Galaretki przygotuj biorąc mniej wody niż podano na opakowaniu. odstaw do ostudzenia. na wierzchu sernika ułóż kulki arbuza, zalej tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak