Sposób przygotowania

Biszkoptu maczamy w herbacie zmieszanej z sokiem z cytryny, a następnie układamy je na spód okrągłej blachy.
2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku.
Serki homogenizowane wykładamy do miski i mieszamy z 1 szklanką rozpuszczonej galaretki ( galaretka powinna być już letnia). Następnie odstawiamy do lodówki na około pół godziny, gdy masa zacznie gęstnieć wylewamy ją na biszkopty i wstawiamy całość do zamrażalnika, gdy już zupełnie stężeje wykładamy na wierzch zamrożone truskawki i zalewamy delikatnie tężejącą pozostałą galaretką. Wstawiamy do lodówki i podajemy po około godzinie. Tak, żeby truskawki były nadal zmrożone to świetne orzeźwienie w upalne dni. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ojejku,pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacyjnie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    Fajny, ze świeżymi jeszcze lepszy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !