Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 6 szt
limonka
maliny świeże 50 dag
rum 1 kieliszek
cukier 5-6 łyżeczek
wino musujące 0,75 (różowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon

Z pomarańczy otrzeć skórkę, miąższ pokroić na kawałki. Zagotować syrop z 1 szkl wody, cukru i skórki otartej z pomarańczy. Ostudzić. Limonkę pokroić w plasterki. Z 4 pomarańczy wycisnąć sok. Do dzbanka wlać syrop cukrowy i sok z pomarańczy. Dodać owoce i rum. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem wlać musujące wino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak