Sposób przygotowania

Z mąki i jaja zagnieść twarde ciasto, cienko je rozwałkować i na oprószonej mąką stolnicy zostawić do wysuszenia. Później rozrywać je rękami na kawałki wielkości 1 cm. Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Usmażyć na patelni drobno pokrojony boczek wędzony i po wyjęciu skwarek zrumienić na wytopionym tłuszczu kawałki ciasta. Zrumienione na złoty kolor kawałki oprószyć mieloną papryką, zalać wywarem z ziemniaków, posolić i stopniowo dodawać na półmiękkie kostki ziemniaków oraz skwarki. Gotować dalej na bardzo słabym ogniu, aby ciasto się nie rozpadło. SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !