Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta mięsna z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki 1
kukurydza w puszce 1
groszek konserwowy 1
marchewka ugotowana 3
ocet
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 3
sól 1 łyzka
pieprz 0.5 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2.5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta mięsna z warzywami

golonke zalewawamy wodą i dodajemy wszystkie przyprawy - gotujemy do miekkosći miesa, uzupełniajac braki wody. Do małych pojemnikow np po śmietanie lub do małych miseczek wkładamy po trochu pokrojonego w kostkę mięsa z golonki, po łyżce groszku i kukurydzy oraz pokrojoną marchewkę. Wodę w której gotowalismy mięso łączymy z zełatyną, zalewamy mięso z warzywami i wstawiamy do lodówki do czasu całkowitego stężenia, podajemy z octem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 29.01.2014 21:05
na imprezę jak znalazł
caralajna 20.02.2013 07:30
ładnie wygląda
jasiek 03.09.2012 00:57
zdrowa na stawy
BernadettaP 17.11.2011 14:26
pięknie podana :)
Anna169Hosz 04.08.2011 00:01
Ulubione danie mojego męża:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak