Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z serem i masłem ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

BUŁEK 5
kostka masła 1
żółtego sera 15 dag (startego na drobnych ocz

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z serem i masłem ziołowym

Bułki ponacinać w poprzek w ten sposób, żeby dolna część bułki pozostała w całości.
Z podanych składników utrzeć jednolitą masę. W każde rozcięcie bułki włożyć trochę masy. Bułkę zawinąć w folię aluminiową. Zapiekać na grillu przez kilka minut często obracając lub w piekarniku przez ok 10 minut w temp ok 200 stopni.
Rewelacyjny dodatek do mięs lub zapiekanek.

RESZTA SKŁADNIKÓW :
3 ząbki czosnku (wyciśniętego przez praskę)
pęczek pietruszki (+ ewentualnie inne świeże zioła np estragon, bazylia)
100 g serka topionego śmietankowego
sól, pieprz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak