Sposób przygotowania

Paprykę zieloną drobno kroimy i łączymy z mięsem mielonym. Dodajemy paprykę słodką , ostrą, sól do smaku i dokładnie mieszamy. Wbijamy jajko i wrzucamy odciśnięta bułkę moczoną w mleku. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli masa będzie zbyt mokra dodajemy bułki tartej. Następnie formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na kolor ciemnobrązowy. Smacznego.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Mielone to moje ulubione danie z dzieciństwa, do tego marchewka z groszkiem!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    u mnie z dzieciństwa z mielonymi zawsze kojarzą się buraczki czerwone, natomiast ze schabowym marchewka gotowana
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    A moje mielone z kapustą gotowaną:) super, że każdy wypowiada się wg. swoich tradycji:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące- na pewno wypróbuję.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    lubię takie odmiany
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    U mnie też do mielonych były buraczki, a marchewka z groszkiem do udek z kurczaka :) Do schabowych mieliśmy z reguły kapustę gotowaną lub surówkę :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawa wersja mielonych :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !