Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior panierowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panierka do mięs Prymat 1 sz
kalafior 1 szt
mleko 0,5 szkl
sól 2 łyżki
olej do smażenia
woda 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior panierowany

Kalafior podzielić na różyczki, wypłukać, do garnka dać wodę i sól, zagotować, dodać kalafior, ugotować, wyciągnąć z wody i obtoczyć w mleku a potem w panierce. Smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 06.05.2013 14:59
bardzo lubię :-)
Dorota59 17.02.2013 15:01
uwielbiam-taki rumiany
miki47 31.07.2012 13:22
smacznie bo z prymatem
Renataj 15.07.2011 10:53
Smaczne i zdrowe
madi356 13.07.2011 20:12
też czasami robię panierowanego kalafiorka:)
Gosia40 07.07.2011 10:37
Super dodatek do obiadu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak