Sposób przygotowania

Bułkę pokroić na kromki, ułożyć jedną warstwą w odpowiednim naczyniu, zalać mlekiem wymieszanym z jajkami i pozostawić,aby bułki wchłonęły płyn. Obrane jabłka pokrajać na cienkie plasterki i wymieszać z cukrem i cynamonem. Formę wysmarować połową ilości masła i jej dno wyłożyć warstwą bułek (ok. 1/3 całości), na które wsypać połowę jabłek i przykryć taką samą jak pierwsza warstwą bułek.Nałożyć resztę jabłek, a na nie pozostałe kromki bułki. Skropić na wierzchu stopionym masłem i piec ok. 45 min. w średnio nagrzanym piekarniku. podawać na ciepło, posypując po wierzchu cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !