Sposób przygotowania

Herbatniki kruszymy wałkiem.W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy cukier i pokruszone herbatniki i zagniatamy na jednolitą masę.Małą tortownicę smarujemy masłem oprószamy bułką tartą i wykładamy ciasto lekko podnosząc boki.Wstawiamy do gorącego piekarnika na 180 stopni.W rondelku roztrzepujemy jajka i żółtka wlewamy sok z cytryny i niepełną szklankę cukru,mieszamy podgrzewając na małym ogniu aż masa zgęstnieje na koniec dodajemy masło.Masę wylewamy na ciasto a gdy troszkę przestygnie wstawiamy do lodówki.Przed podaniem posypujemy pozostałym cukrem i zapiekamy aż cukier się rozpuści.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z przyjemnością wypróbuję;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !