Sposób przygotowania

Grzyby moczymy w 2 szklankach wody przez kilka godzin,następnie je gotujemy,odcedzamy i kroimy w paski wywar zostawiamy.Ziemniaki gotujemy w mundurkach obieramy i kroimy w plastry.Cebulę kroimy w cienkie piórka i podsmażamy ją na łyżce masła na jasnozłoty kolor.Jajka obieramy i kroimy na plasterki.W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układamy warstwę pokrojonych ziemniaków,na nich kolejno cebulę pokrojone grzyby,plasterki jaj posypujemy solą i pieprzem.Powtarzamy warstwy do wyczerpania składników.Śmietanę mieszamy z wywarem z grzybów lekko solimy i zalewamy zapiekankę.Zapiekamy 40 min w 180 stopniach.Podajemy w naczyniu w którym się zapiekała.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !