Sposób przygotowania

Do ugotowanych i jeszcze gorących ziemniaków wrzucić margarynę i utłuc na „papkę”. Jeśli ktoś woli to może przecisnąć ziemniaki przez praskę. Margaryny można zastąpić masłem lub śmietaną. Masa ma być dość rzadka. Nie martwcie się jeśli przez przypadek wlejecie za dużo śmietany – kasza „wypije” nadmiar wilgoci.
Do ziemniaków dodajemy rozdrobniony biały ser i wsypujemy kaszę. Wlewamy jajka i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku.Wierzch można posmarować rozbełtanym jajkiem.Pieczemy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok. 1,5 - 2 godziny w 180 stopniach.

RESZTA SKŁADNIKÓW
700g sera białego
5 jaj
3 margaryny (3x250g)
łyżka vegety

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !