Sposób przygotowania

Ćwiartki gotujemy w wodzie z kostką rosołową. Gdy mięso będzie miękkie podsmażamy je na patelni doprawiając mocno solą, pieprzem, papryką i Kucharkiem. Gdy się zrumieni wykładamy i po ostygnięciu oddzielamy mięso od kości. Pieczarki posiekane w plastry podsmażamy na patelni. Podsmażamy też posiekaną cebulkę z Kucharkiem. Wszystko razem mielimy dodając 1/3 szklanki wywaru z gotowanych ćwiartek. Do zmielonej masy dodajemy jajko i 3 łyżki bułki tartej. Masę rozsmarowujemy na naleśnik zwijamy lekko boki i cały rolujemy. kolejno panierujemy krokiety w jajkach roztrzepanych z Kucharkiem a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z każdej strony. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    Moje ulubione
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !