Sposób przygotowania

1. Zagotuj 1/2 l wody, dosyp bulion, ponownie zagotuj. Ostudź. Umyj ogórki, odłóż pół jednego, resztę zetrzyj, a następnie zmiksuj. Wymieszaj z bulionem, śmietaną i jogurtem. Przypraw do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Mocno ochłodź.
2. Rzodkiewki oczyść, pokrój w słupki, 3/4 wymieszaj z zupą. Krewetki ułóż na sicie, przelej wrzątkiem. Osącz. Chłodnik posyp krewetkami, resztą rzodkiewki oraz pokrojonym w kosteczkę ogórkiem. Ozdób koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    takie zupy z ogórków nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !