Sposób przygotowania

Sucharki rozkruszamy wałkiem,margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę dodając po jednym żółtku,pokruszone sucharki oraz oba rodzaje mąki.Ciasto zagniatamy wałkujemy.Migdały mieszamy z bułką tartą.Formę smarujemy tłuszczem posypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto i podnosimy brzegi.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy 15 min.Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości wody,trzy łyżki likieru lekko podgrzewamy i dodajemy do żelatyny.Białka ubijamy na sztywną pianę,żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę i dodajemy ostudzoną żelatynę.Ser mieszamy ze skórką pomarańczową i śmietaną a następnie łączymy z masą żółtkową,na koniec dodajemy pianę.Upieczone i ostudzone ciasto smarujemy kremem dekorujemy plastrami ananasa i wiśniami i wstawiamy do lodówki.Dżem lekko podgrzewamy przecieramy przez sito dodajemy pozostały likier mieszamy i równo wykładamy na ciasto

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !