Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe zapiekane z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 70 dag
pomidor 2 szt
brandy 1 kieliszek
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 6 listków
czarne oliwki bez pestek 10 szt
mozarella 1 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe zapiekane z mozzarellą

oczyszczone z błon polędwiczki natrzeć czosnkiem, solą i ziołami odstawić do lodówki na ok 30. polędwiczki zrumienić ze wszystkich stron na oliwie. ułożyć w formie, skropić brandy i posypać solą, położyć plasterki pomidora, listki bazylii, kawałki mozzarelli. piec 190 C przez 20 min. udekorować pokrojonymi oliwkami. podawać np z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 27.04.2012 19:53
Super!.
Monika120 16.07.2011 13:50
Uwielbiam!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak