Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia,dodajemy margarynę jajka i zagniatamy ciasto,Dzielimy go na dwie części i wałkujemy na dwa placki.Przekładamy je do wysmarowanych tłuszczem form i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 20 min i pieczemy na złoty kolor.Po upieczeniu i wystudzeniu jeden placek kruszymy.Rodzynki sparzamy,orzechy siekamy śliwki i morele drobno kroimy.Pokruszone ciasto zalewamy przegotowanym i ostudzonym mlekiem i rumem dodajemy kakao i bakalie i dokładnie mieszamy.Drugi placek smarujemy powidłami przekładamy masą i wyrównujemy wierzch i boki.Polewamy polewą i odstawiamy do lodówki aby się schłodziło.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mateusz/matikor

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    Zawsze byłam ciekawe jak je robią.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !