Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle w wołowym szpikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 300 g
szpik wołowy 50 g
masło 50 g
jaja 2 szt
mleko 1 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: knedle w wołowym szpikiem

W misce rozetrzeć masło i szpik wołowy z solą i jajkami, dosypując trochę tartej bułki; wszystko dobrze wymieszać. Wsypać resztę tartej bułki, mieszać dolewając ciepłe mleko, dodać gałkę muszkatołową i posiekaną nać pietruszki. Przykryć ściereczką i zostawić na 20 min. Formować z masy mokrymi rękami knedle średniej wielkości, włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować 25 min.,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak