Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie z cytryny podawane z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety solonych śledzi 5 sztuk
cebula 1 sztuka
majonez 7 łyżeczek
papryka czerwona 1 sztuka
koperek do smaku
szczypiorek do smaku
sok z cytryny do polania
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko 2 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie z cytryny podawane z jabłkami

Paprykę umyć i podpiec w skórce w piekarniku (150 stopni na 4 minuty). Następnie zdjąć skórkę i pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Jabłka dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki (grubość około 0,5 cm). cebulkę drobno posiekać, po czym polać wrzątkiem i odcedzić. Pozostałą zieleninę również drobno posiekać, a przygotowane plasterki jabłek pokropić sokiem z cytryny. SOS: Podpieczoną i pokrojoną paprykę oraz cebulkę polać majonezem, sporą ilością soku z cytryny i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dodać drobno posiekaną zieleninę. Na talerzu porozkładać przygotowane filety śledziowe i polać je sosem. Pomiędzy filety powkładać kawałki jabłek i posypać koperkiem.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 16.12.2011 21:50
pycha
Joanna132 09.07.2011 08:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak