Sposób przygotowania

Paprykę umyć i podpiec w skórce w piekarniku (150 stopni na 4 minuty). Następnie zdjąć skórkę i pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Jabłka dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki (grubość około 0,5 cm). cebulkę drobno posiekać, po czym polać wrzątkiem i odcedzić. Pozostałą zieleninę również drobno posiekać, a przygotowane plasterki jabłek pokropić sokiem z cytryny. SOS: Podpieczoną i pokrojoną paprykę oraz cebulkę polać majonezem, sporą ilością soku z cytryny i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dodać drobno posiekaną zieleninę. Na talerzu porozkładać przygotowane filety śledziowe i polać je sosem. Pomiędzy filety powkładać kawałki jabłek i posypać koperkiem.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !