Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet ryby 600 g
twaróg 100 g
śmietana 1 łyżka
sok z cytryny 3 łyżki
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z białym serem

Umyte filety osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem cytrynowym. Ser rozetrzeć ze śmietaną i ułożyć cienką warstwą na każdym filecie. Następnie filety zwinąć lub złożyć w ten sposób, aby ser pozostał w środku. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć porcje ryby, posypać tartą bułką, na wierzchu położyć grudki masła. Piec w letnim piekarniku ok. 30 min. Podawać z pieczywem lub ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak