Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka do barsczu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 1
sól
masło 2 łyżki
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
grzyby suszone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka do barsczu

Grzyby moczymy przez 2 godziny w przegotowanej letniej wodzie. Po czym gotujemy je do miękkości. Po ostudzeniu drobno kroimy. Cebulę pokrojoną dusimy na maśle, dodajemy grzybki i doprawiamy. Z mąki, jaja, soli i odrobiny gorącej wody zagniatamy ciasto na uszka. Rozwałkowujemy na cienki placek z którego wykrawamy kwadraciki 5x5 cm. Nakładamy farsz i lepimy uszka. Gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.11.2011 19:00
super dodatkek do barszczu wigilijnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak