Sposób przygotowania

Galaretkę czerwoną i zieloną rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, chłodzimy, można je przygotować poprzedniego dnia. Owoce odsączamy, kroimy w kostkę. spód tortownicy wykładamy folią aluminiową. jasne galaretki rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu. gdy przestygną i zaczną tężeć dodajemy do nich lekko spienioną kremówkę, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone w kostkę zastygnięte kolorowe galaretki i owoce, po wymieszaniu całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Dobry na upalne dni ,tylko gdzie one są ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    uwielbiam takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam, pychota:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !