Sposób przygotowania

Rybę po odmrożeniu dokładnie umyć w ciepłej wodzie, a następnie odsączyć. Po odsączeniu całość polać sporą ilością soku z cytryny. Polaną sokiem rybę natrzeć tymiankiem i odstawić do lodówki na 25 minut. Cytryny sparzyć wrzątkiem i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Połowę plasterków z cytryny ułożyć na dnie nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Na rozłożonych plasterkach rozłożyć natartą tymiankiem rybę. Doprawić ją solą oraz pieprzem wedle uznania i delikatnie pokropić olejem. Następnie na wierzchu porozkładać pozostałe plasterki cytryny i ponownie pokropić olejem. Tak przygotowanego dorsza wstawić do rozgrzanego do 210 stopni piekarnika i piec przez około 25 minut. Rybkę można podawać z sałatką z kiszonej lub białej kapusty (dobrze się z nimi komponuje).

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna132

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobrze zrobiony dorsz zawsze pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    dobre!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczna rybka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !