Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy i gotujemy bez obierania, następnie odcedzamy i obieramy, mielimy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, sól i jajo. Dokładnie mieszamy i zagniatamy ciasto. Z gotowego ciasta porcjami robimy wałki i kroimy na talarki. Przygotowujemy farsz. W tym celu gotujemy grzyby. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę po czym przysmażamy. Ugotowane i odcedzone grzyby , cebulę i bułkę przepuszczamy przez maszynkę doprawiamy solą i pieprzem. Z każdego talarka ciasta na knedle formujemy krążek na który nakładamy farsz. Zlepiamy. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 7 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !