Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 300 g
jaja 1
sól
bułka 1
pieprz
grzyby świeże 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z grzybami

Ziemniaki myjemy i gotujemy bez obierania, następnie odcedzamy i obieramy, mielimy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, sól i jajo. Dokładnie mieszamy i zagniatamy ciasto. Z gotowego ciasta porcjami robimy wałki i kroimy na talarki. Przygotowujemy farsz. W tym celu gotujemy grzyby. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę po czym przysmażamy. Ugotowane i odcedzone grzyby , cebulę i bułkę przepuszczamy przez maszynkę doprawiamy solą i pieprzem. Z każdego talarka ciasta na knedle formujemy krążek na który nakładamy farsz. Zlepiamy. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak