Sposób przygotowania

Ciasto francuskie wałkujemy na grubość pól cm i wykrawamy szklanką krążki o średnicy około 7 cm. Połowę krążków smarujemy roztrzepanym jajem, a w drugiej połowie wycinamy kółka o średnicy 4 cm. Układamy je na blasze, kładziemy także wycięte małe krążki posmarowane jajem. Pieczemy 10 minut.
Farsz: Grzyby czyścimy i kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cebulę a gdy się zeszkli dodajemy grzyby. Smażymy na małym ogniu aż do miękkości od czasu do czasu mieszając. Na koniec doprawiamy grzyby śmietaną, solą i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !