Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Vol-au-vent z grzybami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
cebula 1
śmietana 100 ml
opakowanie ciasta francuskiego
grzyby 300 g
sól
pieperz

Przepis i sposób przygotowania na: Vol-au-vent z grzybami.

Ciasto francuskie wałkujemy na grubość pól cm i wykrawamy szklanką krążki o średnicy około 7 cm. Połowę krążków smarujemy roztrzepanym jajem, a w drugiej połowie wycinamy kółka o średnicy 4 cm. Układamy je na blasze, kładziemy także wycięte małe krążki posmarowane jajem. Pieczemy 10 minut.
Farsz: Grzyby czyścimy i kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cebulę a gdy się zeszkli dodajemy grzyby. Smażymy na małym ogniu aż do miękkości od czasu do czasu mieszając. Na koniec doprawiamy grzyby śmietaną, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak