Sposób przygotowania

Filety opłukać i odsączyć. Następnie skropić je sokiem z cytryny i doprawić solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie dokładnie wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim przygotowane filety z dorsza. Mrożoną włoszczyznę lekko rozmrozić i poddusić ją na rozgrzanym maśle. Następnie delikatnie pokropić ją wytrawnym białym winem i wymieszać. NA koniec doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Sos beszamelowy przygotować z godnie z przepisem znajdującym się na jego opakowaniu. Następnie dodać do niego żółtka, chrzan, ubitą na sztywno śmietanę oraz drobniutko posiekany koperek. Dodać pozostałe białe wino i doprawić solą i pieprzem. tak przygotowanym sosem polać rybę ułożoną w naczyniu żaroodpornym. posypać przygotowanymi warzywami. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać przez około 25-30 minut.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podoba mi się to danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz18

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !