Sposób przygotowania

Płaty ułożyć obok siebie, rozmrozić w temp. pokojowej. Płaty ciasta przeciąć w poprzek na pół. Powstałe kwadraty przekroić 2 razy po przekątnej tak, aby z każdego otrzymać 4 trójkąty. Sklejać po dwa trójkąty wierzchołkami. Piec 15 min w temp. 175st. Ostudzić. Przekroić w poziomie na pół. Wierzch ciastek posmarować dżemem. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny oraz łyżką wody. Lukrem posmarować dżem. Twaróg utrzeć z serkiem oraz z cukrami. Kremem posmarować spody ciastek, przykryć kawałkami z lukrem. Udekorować dżemem lub według uznania.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Po prostu urocze i pewnie bardzo smaczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    fantastyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ooo mniam, śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    boskie słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    no super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    urocze :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka107

    cudne :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo efektowne są te kokardki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    nie dość że śliczne to jeszcze pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wyglądają słodko, to fakt :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Faktycznie, słodkie dosłownie i w przenośni.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !