Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada rybna pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet ryby 500 g
bułka czerstwa 1
mleko 1/2 szkl
cebula 1 szt
tłuszcz 3 łyżki
kasza manna 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: rolada rybna pieczona

Namoczyć bułkę w mleku, odcisnąć. Obrać cebulę, opłukać, pokroić na kawałki, udusić na części tłuszczu. Zemleć w maszynce umyte filety, bułkę i cebulę. Do masy dodać jajo. sól. pieprz, mannę i 4 łyżki mleka. Wyrobić na pulchną masę. Z masy uformować podłużny wałek i otoczyć w tartej bułce. Rozgrzać resztę tłuszczu i ułożyć w nim roladę. wstawić do piekarnika na ok. 45 min., polewając powstałym sosem. Pod koniec pieczenia dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak