Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona terrina z ogórków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
twaróg 25 dag
śmietana kwaśna 25 dag
kremówka 1 szkl
cytryna 1 szt
koperek 1 pęczek
mięta do smaku
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
białko 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona terrina z ogórków

1. 2 ogórki pokrój w paski, posól. Resztę obierz, posiekaj, dodaj twaróg, śmietanę, umyty i poszatkowany koperek oraz czosnek. Zmiksuj, przypraw solą, pieprzem i 2 łyżkami soku z cytryny.
2. Formę wyłóż folią. Ułóż paski ogórków tak, by ich końce zwisały poza formę. Masę serową połącz z rozpuszczoną żelatyną, ubitą kremówką i pianą z białka. Połowę wymieszaj z posiekaną rzodkiewką, resztę z miętą. Nałóż do formy, przykryj ogórkami. Schłodź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.02.2014 11:07
fajny przepis
paula99926 30.08.2012 10:46
zachęcająca propozycja
Misiakova 15.05.2012 11:24
PYSZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak