Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos perigueux

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 30 g
mąka 30 g
Wywar: 400 ml
koncentrat pomidorowy
gałka muszkatałowa
sól
pieprz
pieczarki 100 g
wino deserowe 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos perigueux

Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na łyżce masła. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Mąkę rumienimy na suchej patelni dodajemy masło i dolewamy wywar. Dolewamy wino, przyprawy i pieczarki. Gotujemy przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak