Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka z vinegretem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
sałata 4 liście
ocet 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
olej 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka z vinegretem

1. Papryki umyj, pozostaw w całości. Ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika i opiekaj ok 12 min w temp 180 stopni.
2. W tym czasie ułóż na sicie pomidory, sparz je, przelej zimną wodą, obierz. Usuń gniazda nasienne, pokrój w plastry.
3. Liście sałaty opłucz, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej połącz z octem, dodaj czosnek oraz pieprz i sól do smaku. Upieczoną paprykę ostudź w woreczku foliowym, obierz, pokrój. Ułóż dekoracyjnie na pomidorach i sałacie, polej sosem vinegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.05.2013 20:31
smaczne dnaie
Bernadeta1 21.01.2013 13:00
super taka kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak