Sposób przygotowania

1. Papryki umyj, pozostaw w całości. Ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika i opiekaj ok 12 min w temp 180 stopni.
2. W tym czasie ułóż na sicie pomidory, sparz je, przelej zimną wodą, obierz. Usuń gniazda nasienne, pokrój w plastry.
3. Liście sałaty opłucz, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej połącz z octem, dodaj czosnek oraz pieprz i sól do smaku. Upieczoną paprykę ostudź w woreczku foliowym, obierz, pokrój. Ułóż dekoracyjnie na pomidorach i sałacie, polej sosem vinegret.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super taka kolacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne dnaie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !