Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z grzybów suszonych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 30 g
mąka 30 g
Wywar: 400 ml
cebula 1
śmietana 125 ml
cukier
sos z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z grzybów suszonych

Grzyby zalewamy wodą. Cebule zarumieniamy na blasze. Dodajemy do grzybów i gotujemy. Gdy grzyby będą już miękkie wywar przecedzamy i studzimy. Mąkę wsypujemy na patelnie i przyrumieniamy. po czym dodajemy masło i wlewamy wywar. Do sosu dodajemy pokrojone grzyby i gotujemy przez 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak