Sposób przygotowania

1. Ugotowane ziemniaki pokrój na kawałki. Ogórki wyszoruj, obierz ze skórki, opłucz i pokrój w grube plasterki.
2. Pomidory ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, potem obierz ze skórki. Usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj.
3. Obraną cebulę poszatkuj, czosnek przeciśnij przez praskę. Posiekaj umyty i osuszony koperek. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem i jogurtem. Dopraw solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię taką sałatkę do mięsa czy wędliny ale bez pomidora,super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    ja również-jest pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    bardzo fajna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !