Sposób przygotowania

1. Mięso mielone umieść w misce, wbij jajko. Dodaj obraną, opłukaną i drobno poszatkowaną cebulę oraz tyle bułki tartej, by powstała zwarta masa na pulpety. Dopraw ją solą i pieprzem.
2. Wilgotną dłonią formuj niewielkie pulpeciki. Wrzucaj je na osolony wrzątek i gotuj ok 8 min. W tym czasie ugotowane ziemniaki przekrój na połówki, skrop odrobiną oleju, oprósz solą i ulubionymi ziołami.
3. Papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Na zmoczone wodą patyki do szaszłyków nadziewaj na przemian pulpety, ziemniaki i kolorowe papryki. Opiekaj, obracając ok 15 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super te szaszłyki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super !!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !