Sposób przygotowania

1. Margarynę , cukier puder, żółtka, mąkę, cukier puder, proszek wymieszać i zagnieść. Wyłożyć na formę pokrytą papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor w piekarniku ustawionym na 180 stopni.
2. Białka ubić ze szklanką cukru. Pianę wylać na pokrytą papierem formę (takiej samej wielkości). Wierzch posypać migdałami. Piec a właściwie suszyć bezę w piekarniku (termobieg) ustawionym na ok. 150 stopni. Beza niestety \"lubi\"opadać.
3. 1400 ml kompotu zagotować, w reszcie rozprowadzić tortengusty i wlewać do gotującego się mleka, ciągle mieszając. Troszkę ostudzić.
4. Na cieście poukładać wiśnie. Następnie wylać tężejący żel (3).
5. Ubić śmietanę z 3 łyżeczkami cukru pudru. Dodać rozpuszczoną żelatynę (patrz przepis na opakowaniu). Wymieszać. Śmietanę wylać na wiśniowy żel (3).
6. Na wierzch położyć bezę (2).

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !