Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 800 g
ryż 1,5 szkl
cebula 4 szt
marchew 2 szt
seler 1 szt
pietruszka 2 szt
por 2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej 4 łyżki
sól do smaku
papryka mielona szczypta
cukier szczypta
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z ryby

Umyte, obrane i opłukane warzywa i cebule drobno pokroić i poddusić na oleju. Po kilku minutach zalać warzywa wrzącą wodą, osolić, dodać paprykę i włożyć oczyszczoną wcześniej, umytą i pokrajaną w paski rybę. Udusić do miękkości. Ryż ugotować w dużej ilości wody, odcedzić, przepłukać, dokładnie osączyć, wymieszać z koncentratem i uduszoną w warzywach rybą. Przyprawić do smaku solą, odrobiną cukru i sproszkowaną papryką. Wyłożyć risotto na półmisek, wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Posypać posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak