Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier jajeczny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 sztuk
spirytus 1/4 litra
cukier 30 dag
cukier wanilowy 0,5 opakowania
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Likier jajeczny

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę,Do utartej masy cukrowo-jajecznej powoli wlewać mleko,ucierając,Gdy masa będzie jednolita powoli wlewamy spirytus.Cały czas nadal ucieramy..Z chwila,gdy stwierdzimy,ze konsystencja likieru jest jednolita, przelewamy do butelek i schładzamy kilka dni w lodówce. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak