Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa 2

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 100 g
Bulion grzybowy 1 kostki
rosół z kury 300 ml
marchew gotowana 1 szt.
skrzydełka gotowane 2 szt.
śmietana 100 ml
skrobia 1 łyżeczka
pieprz do smaku
borowiki 5 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa 2

Namoczyć we wrzącej wodzie prawdziwki wraz z 100 g kaszy i kostką
grzybową na około 30 minut, gotujemy je w tej samej wodzie, dodajemy rosół z kury, pokrojoną w plastry marchew i rozdrobnione mięso ze skrzydełek. Skrobię kukurydzianą rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę. Doprawiamy pieprzem i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 15.08.2016 21:29
ja podaję ja w chlebie
Jolanta40 01.04.2012 22:00
uwielbiam takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak