Sposób przygotowania

Pokroić marchewkę, i cebulę. Gotować wywar z wszystkich warzyw (razem z zielem angielskim) pod przykryciem na małym ogniu z ok 1 l wody( wody tylko tyle aby przykryć warzywa) przez ok 3 godz. Rybę podzielić na kawałki(dobre są filety z pangi lub innej dość mięsistej ryby), osolić, pozostawić na ok 1 godz. Z wywaru usunąć warzywa i gotować w nim rybę z rodzynkami i migdałami ok 20 min. Wyjąć rybę ułożyć np w półmiskach a wywar doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać żelatynę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalać rybę stygnącym wywarem i odstawić do lodówki aż powstanie galaretka.
Podawać z chrzanem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna ryba
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !